Άρθρα για την Geoaxis

17 Δεκεμβρίου 2019 - eRED

ωσδωσδΑνοδική πορεία καταγράφεται στις αξίες χειμερινής εξοχικής κατοικίας στα πλέον δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας.

Οπως αναφέρει στην ετήσια μελέτη της η εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών GEOAXIS Property & Valuations Services, σε σχέση με πέρυσι, στην Αράχωβα, στον Άγιο Αθανάσιο, στο Καρπενήσι και στα Τρίκαλα Κορινθίας οι αξίες βρέθηκαν συνολικά αυξημένες κατά μέσο όρο 7,9%, αν και σε σχέση με τα υψηλά του 2008 εξακολουθούν να είναι μειωμένες στο μισό (-50,5%).

Περισσότερα...

15 Δεκεμβρίου 2019

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

gkko 15 1512 page 1 image 0002 thumb largeΜετά τα διαμερίσματα στη Γλυφάδα και στο κέντρο της Αθήνας και ασφαλώς και τις πολυτελείς εξοχικές βίλες των νησιών των Κυκλάδων, σε τροχιά ανάκαμψης έχουν εισέλθει πλέον και τα «σαλέ», τα χειμερινά εξοχικά, τα οποία ήταν από τις πρώτες κατηγορίες ακινήτων που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και συνέχισαν να παραμένουν στα «αζήτητα», τουλάχιστον μέχρι  και το 2017.

Mε το πέρας του 2019, σύμφωνα με σχετική ετήσια έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis Property & Valuations Services, υπολογίζεται ότι οι τιμές πώλησης    κατοικιών σε επιλεγμένους τουριστικούς χειμερινούς προορισμούς έχουν καταγράψει μέση ετήσια αύξηση της τάξεως του 8%, η οποία είναι και η σημαντικότερη από το 2008.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Geoaxis, αυτό που διακρίνεται κατ’ αρχάς είναι μια γενική άνοδος των τιμών σε όλες τις περιοχές της έρευνας, δηλαδή δεν ξεχωρίζει κάποια έναντι της άλλης. Τη  μεγαλύτερη αύξηση με 9,6% καταγράφουν τα ακίνητα στα Τρίκαλα Κορινθίας, τα οποία, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, καθιερώθηκαν ως ένας από τους αγαπημένους προορισμούς  του χειμώνα για τους Αθηναίους, χάρις και στην εγγύτητα προς το Λεκανοπέδιο.

Περισσότερα...

21 Οκτωβρίου 2019 - eRED

contentimageΣύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων Geoaxis σε σχέση με 12 μήνες πριν και στις 5 περιοχές της μελέτης που πραγματοποίησε, τόσο για νεόδμητα όσο και παλαιότερα διαμερίσματα, καταγράφεται μέση άνοδος των πιθανών τιμών πώλησης άνω του 8,50% προεξοφλώντας την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μεταξύ του 3ου τριμήνου 2019 και του 3ου τριμήνου 2018 καταγράφεται μέση ετήσια άνοδος 9.07% για τα νεόδμητα και 8.31% για τα παλαιότερα διαμερίσματα.

Περισσότερα...

newmoney 19/10/2019

Της Στεφανίας Σούκη

p1Κάπως έτσι ερμηνεύεται το «comeback» της αγοράς διαμερισμάτων στην Αθήνα, η οποία καταγράφει αξιοσημείωτη ανάκαμψη αποδεικνύοντας ότι οι σταθεροποιητικές τάσεις της προηγούμενης χρονιάς εξελίσσονται σε σταθερές αυξητικές προοπτικές, ύστερα από μία περίοδο συνεχούς πτωτικής πορείας. «Σε σχέση με 12 μήνες πριν, σε 5 βασικές περιοχές μελέτης (Αμπελόκηποι, Μαρούσι, Παλαιό Φάληρο, Περιστέρι, Χολαργός), τόσο για νεόδμητα όσο και παλαιότερα διαμερίσματα, καταγράφεται μέση άνοδος των πιθανών τιμών πώλησης άνω του 8,50% προεξοφλώντας την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην τελευταία της μελέτη για την αγορά διαμερισμάτων στο γ’ τρίμηνο του 2019 η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Geoaxis.

Η ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των συγκριτικών στοιχείων βασίστηκε αποκλειστικά σε τρέχουσες ζητούμενες τιμές πώλησης για νέα σε ηλικία διαμερίσματα, καθώς και για διαμερίσματα μέσης παλαιότητας (+35ετίας). Αναφορικά με την επιλογή των περιοχών μελέτης, σκοπός ήταν η ενδεικτικότερη κάλυψη του λεκανοπεδίου Αττικής.

Περισσότερα...

Χρειάζεστε πιστοποιημένη εκτίμηση του ακινήτου σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας