Άρθρα για την Geoaxis

21 Οκτωβρίου 2019 - eRED

contentimageΣύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων Geoaxis σε σχέση με 12 μήνες πριν και στις 5 περιοχές της μελέτης που πραγματοποίησε, τόσο για νεόδμητα όσο και παλαιότερα διαμερίσματα, καταγράφεται μέση άνοδος των πιθανών τιμών πώλησης άνω του 8,50% προεξοφλώντας την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μεταξύ του 3ου τριμήνου 2019 και του 3ου τριμήνου 2018 καταγράφεται μέση ετήσια άνοδος 9.07% για τα νεόδμητα και 8.31% για τα παλαιότερα διαμερίσματα.

Περισσότερα...

newmoney 19/10/2019

Της Στεφανίας Σούκη

p1Κάπως έτσι ερμηνεύεται το «comeback» της αγοράς διαμερισμάτων στην Αθήνα, η οποία καταγράφει αξιοσημείωτη ανάκαμψη αποδεικνύοντας ότι οι σταθεροποιητικές τάσεις της προηγούμενης χρονιάς εξελίσσονται σε σταθερές αυξητικές προοπτικές, ύστερα από μία περίοδο συνεχούς πτωτικής πορείας. «Σε σχέση με 12 μήνες πριν, σε 5 βασικές περιοχές μελέτης (Αμπελόκηποι, Μαρούσι, Παλαιό Φάληρο, Περιστέρι, Χολαργός), τόσο για νεόδμητα όσο και παλαιότερα διαμερίσματα, καταγράφεται μέση άνοδος των πιθανών τιμών πώλησης άνω του 8,50% προεξοφλώντας την επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην τελευταία της μελέτη για την αγορά διαμερισμάτων στο γ’ τρίμηνο του 2019 η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Geoaxis.

Η ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των συγκριτικών στοιχείων βασίστηκε αποκλειστικά σε τρέχουσες ζητούμενες τιμές πώλησης για νέα σε ηλικία διαμερίσματα, καθώς και για διαμερίσματα μέσης παλαιότητας (+35ετίας). Αναφορικά με την επιλογή των περιοχών μελέτης, σκοπός ήταν η ενδεικτικότερη κάλυψη του λεκανοπεδίου Αττικής.

Περισσότερα...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15/10/2019

Του Νίκου Ρουσανόγλου

gkat 24 1510 page 1 image 0004 thumb large

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν και κατά το 2020 οι τιμές πώλησης κατοικιών στην Αττική, καθώς στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η υφιστάμενη δυναμική είναι διατηρήσιμη. Ηδη, η μέση άνοδος των αξιών κατά το τρέχον έτος κινείται πέριξ του 10%, αν και σε ορισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου η ζήτηση είναι μεγαλύτερη, έχουν καταγραφεί σχεδόν τριπλάσιες αυξήσεις σε ετήσια βάση, αγγίζοντας ακόμα και το 30%, τουλάχιστον αναφορικά με τις ζητούμενες τιμές.

Περισσότερα...

newmoney 17/09/2019

Της Στεφανίας Σούκη

foithikh katoikiaΗ Κομοτηνή αποτελεί σταθερά την πόλη με τις υψηλότερες και ο Βόλος την πόλη με τις χαμηλότερες τιμές.

Σαφής αύξηση των αξιών σε επίπεδα περίπου 9% σε σχέση με πέρσι και θεμελίωση πιθανής σημαντικής ανοδικής πορείας.

Αυτή είναι η εικόνα για τα φοιτητικά διαμερίσματα όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Αξιών GEOAXIS, της γνωστής εταιρείας συμβούλων, η οποία πραγματοποίησε έρευνα για τα φοιτητικά διαμερίσματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο και Κομοτηνή.

Περισσότερα...

Χρειάζεστε πιστοποιημένη εκτίμηση του ακινήτου σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας