Άρθρα για την Geoaxis

NEWMONEY.GR 27/11/2018

Της Στεφανίας Σούκη

news28112018Σαντορίνη, Μύκονος και Κέρκυρα είναι τα τρία νησιά, από τους βασικούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, όπου σημειώνονται οι υψηλότερες τιμές πώλησης σε ξενοδοχεία 4* και 3*, έχοντας μάλιστα σημειώσει άνοδο στις τιμές πώλησης ανά δωμάτιο σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά.

Περισσότερα...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 29/08/2018

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου  

news 20180830 Λιγότεροι φοιτητές από άλλες περιοχές αναμένονται και φέτος στις πόλεις που παραδοσιακά φιλοξενούν επιτυχόντες στα ΑΕΙ. Η οικονομική κρίση και το υψηλό κόστος διαβίωσης στρέφουν πλέον όλο και περισσότερα παιδιά στην επιλογή σχολών κοντά στον τόπο διαμονής τους, γεγονός που επηρεάζει και την αγορά ακινήτων. Ετσι, τα τελευταία χρόνια, τα ενοίκια στις περισσότερες πόλεις που συγκεντρώνουν υψηλή συγκέντρωση φοιτητών, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, δεν καταγράφουν τη συνηθισμένη άνοδο αυτήν την εποχή.

Περισσότερα...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 08/08/2018

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου  

 s25 0808akinita exoxika thumb largeΗ σταθερή άνοδος του τουριστικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την οικονομική σταθεροποίηση, έχει αρχίσει να ωθεί και την αγορά εξοχικής κατοικίας προς την έξοδο από την κρίση. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου, οι τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών σε επιλεγμένα νησιά κατέγραψαν την πρώτη, οριακή έστω, αύξηση των τελευταίων 10 ετών. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis Property & Valuation Services, η ετήσια μεταβολή των μέσων ζητούμενων τιμών πώλησης έχει καταγράψει άνοδο της τάξεως του 0,1%.

Περισσότερα...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21/07/2018

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου  

s24 2106akinita antparoxΤουλάχιστον ένα διαμέρισμα λιγότερο εξασφαλίζουν σήμερα όσοι οικοπεδούχοι κατορθώσουν να προσελκύσουν κάποιον κατασκευαστή για την αντιπαροχή του ακινήτου τους. Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα του πλήγματος της κρίσης στην αγορά ακινήτων, καθώς οι επαγγελματίες αποφεύγουν τις αντιπαροχές, όχι μόνο λόγω κόστους, αλλά κι επειδή γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να διαθέσουν σύντομα τα διαμερίσματα που θα κατασκευάσουν. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Geoaxis, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, ο οικοπεδούχος θα πάρει σήμερα τουλάχιστον ένα διαμέρισμα λιγότερο, σχεδόν σε κάθε περίπτωση οικοπέδου επιφάνειας της τάξεως των 500-600 τ.μ.

Περισσότερα...

Χρειάζεστε πιστοποιημένη εκτίμηση του ακινήτου σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας