Άρθρα για την Geoaxis

21 Οκτωβρίου 2020

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

shutterstock 1679636683Δείγματα στήριξης των τιμών πώλησης των κατοικιών έχουν αρχίσει να εντοπίζουν παράγοντες της αγοράς ακινήτων, παρότι επί του παρόντος οι συναλλαγές παραμένουν αισθητά χαμηλότερες σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημία και ασφαλώς η οικονομία βρίσκεται πλέον σε έντονα υφεσιακή τροχιά. Οπως σημειώνουν, μπορεί οι τιμές να οδεύουν προς σταθεροποίηση, μετά την ανοδική τάση της προηγούμενης διετίας, ωστόσο οι προβλέψεις για το 2021 και τα επόμενα χρόνια παραμένουν αισιόδοξες.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ξυλά, επικεφαλής της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων Geoaxis, «σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες ακινήτων, όπως π.χ. τα καταστήματα, ενδεχομένως και τα γραφεία, ο κλάδος των κατοικιών προβλέπεται να εμφανίσει σημαντικές αντοχές στο άμεσο μέλλον και οι τιμές δεν θα πιεστούν ιδιαίτερα.

Περισσότερα...

14 Οκτωβρίου 2020 - eRED
 
contentimageΑξιοσημείωτη ανθεκτικότητα στην πανδημία του Covid-19 εμφανίζουν οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο της Geoaxis το επίπεδο της αύξησης των αξιών προσδιορίζεται περίπου στο 3,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και στο καθόλου ευκαταφρόνητο 12,3% σε σχέση με δύο χρόνια πριν.

Η έρευνα εξετάζει πέντε περιοχές της αττικής και συγκεκριμένα το κέντρο (Αμπελόκηποι), τα Βόρεια προάστια (Μαρούσι), τα Νότια Προάστια (Π. Φάληρο), τα Δυτικά Προάστια (Περιστέρι) και τα Ανατολικά Προάστια (Χολαργός) κατά την διάρκεια του γ' τριμήνου 2020.

Περισσότερα...

14 Οκτωβρίου 2020

Της Στεφανίας Σούκη

times345666677Αξιοσημείωτη η ανθεκτικότητα της συγκεκριμένης αγοράς στον Covid-19, σύμφωνα με το τελευταίο Παρατηρητήριο Τιμών της Geoaxis – Οι τιμές στα νεόδμητα και τα παλαιότερα διαμερίσματα ανά περιοχή.

Αύξηση κατά 12,3% σημειώνουν αυτή την στιγμή οι τιμές πώλησης των κατοικιών στην Αθήνα σε σχέση με μία διετία πριν, ενώ στο 3,3% διαμορφώνεται η άνοδος σε σχέση με το περασμένο έτος.

Τα στοιχεία προέρχονται από το τελευταίο Παρατηρητήριο Τιμών της γνωστής εταιρείας συμβούλων Geoaxis, η οποία σημειώνει ως γενικότερο συμπέρασμα την αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα της συγκεκριμένης αγοράς στον COVID-19.

Περισσότερα...

03 Σεπτεμβρίου 2020 - eRED
 
contentimageΑυξημένες αλλά σε αρκετά μικρότερο βαθμό σε σχέση με πέρυσι και με πρόπερσι θα είναι τα φοιτητικά ενοίκια εφέτος.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας εκτιμητών Geoaxis Property & Valuation services που αφορούν 6 περιοχές της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο και Κομοτηνή), καταγράφεται ανθεκτικότητα της συγκεκριμένης αγοράς στον COVID-19, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να αναχαιτίζεται η επίδραση που ασκεί το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες επιλέγουν ξανά την μακροχρόνια μίσθωση.

Περισσότερα...

Χρειάζεστε πιστοποιημένη εκτίμηση του ακινήτου σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας