Άρθρα για την Geoaxis

 26 Μαρτίου 2019 - RE+D magazine

contentimageΑνοίγει η ψαλίδα των τιμών ενοικίων ανάμεσα στα ποιοτικά γραφεία και στα παλαιότερα καθώς η περιορισμένη προσφορά των πρώτων οδηγούν τις τιμές πάνω από 15 euro/τμ/μήνα, ενώ τα παλαιότερα ή μη ανακαινισμένα γραφεία δεν μπορούν να ενοικιαστούν ούτε προς 5 euro/τμ/μήνα σε δευτερεύουσες θέσεις στο κέντρο της Αθήνας.
 
Περισσότερα...

03 Μαρτίου 2019 - Η Καθημερινή
 
site
 

Γιάννης Ξυλάς*: Αγορά δύο ταχυτήτων

Η αγορά ακινήτων χαρακτηρίζεται από το φαινόμενο της κυκλικότητας. Οι κύκλοι διαρκούν περίπου 18 έτη και διακρίνονται σε τρεις επάλληλες φάσεις, της ανόδου, της πτώσης και της ανάκτησης. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί παγκοσμίως σε αρκετές ώριμες αγορές. Η ελληνική αγορά, έχοντας όλα τα γνωρίσματα της μη ώριμης αγοράς (αδιαφάνεια, περιορισμένοι θεσμικοί επενδυτές, υψηλή ιδιόχρηση, αλλοπρόσαλλη φορολογία, απουσία κτηματολογίου κ.λπ.), καθιστά δυσδιάκριτες τις παραπάνω φάσεις. Με βασική παραδοχή ότι η αγορά διέγραψε φάση πτώσης μεταξύ 2009-2017, καταγράφοντας μείωση αξιών μεσοσταθμικά περί το 40%, η συζήτηση στα διάφορα real estate fora περιστρέφεται γύρω από το εάν σήμερα βρισκόμαστε σε φάση ανόδου ή ανάκτησης.

Περισσότερα...

NEWMONEY.GR 07/01/2019

Της Στεφανίας Σούκη

efae070d38e38854cc2c174ac39c6d29 XLΜπορεί οι τιμές για τη β’ κατοικία στα πιο δημοφιλή χειμερινά θέρετρα ανά την Ελλάδα να βρίσκονται στο ήμισυ σε σύγκριση με τις αντίστοιχες προ δεκαετίας, η ζήτηση ωστόσο από ενδιαφερόμενους αγοραστές παραμένει αναιμική, ενώ το «στοκ» ξεπερνά τα 10.000 σπίτια.

Περισσότερα...

Χρειάζεστε πιστοποιημένη εκτίμηση του ακινήτου σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας