Άρθρα για την Geoaxis

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 29/08/2018

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου  

news 20180830 Λιγότεροι φοιτητές από άλλες περιοχές αναμένονται και φέτος στις πόλεις που παραδοσιακά φιλοξενούν επιτυχόντες στα ΑΕΙ. Η οικονομική κρίση και το υψηλό κόστος διαβίωσης στρέφουν πλέον όλο και περισσότερα παιδιά στην επιλογή σχολών κοντά στον τόπο διαμονής τους, γεγονός που επηρεάζει και την αγορά ακινήτων. Ετσι, τα τελευταία χρόνια, τα ενοίκια στις περισσότερες πόλεις που συγκεντρώνουν υψηλή συγκέντρωση φοιτητών, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, δεν καταγράφουν τη συνηθισμένη άνοδο αυτήν την εποχή.

Περισσότερα...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 08/08/2018

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου  

 s25 0808akinita exoxika thumb largeΗ σταθερή άνοδος του τουριστικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την οικονομική σταθεροποίηση, έχει αρχίσει να ωθεί και την αγορά εξοχικής κατοικίας προς την έξοδο από την κρίση. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου, οι τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών σε επιλεγμένα νησιά κατέγραψαν την πρώτη, οριακή έστω, αύξηση των τελευταίων 10 ετών. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis Property & Valuation Services, η ετήσια μεταβολή των μέσων ζητούμενων τιμών πώλησης έχει καταγράψει άνοδο της τάξεως του 0,1%.

Περισσότερα...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21/07/2018

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου  

s24 2106akinita antparoxΤουλάχιστον ένα διαμέρισμα λιγότερο εξασφαλίζουν σήμερα όσοι οικοπεδούχοι κατορθώσουν να προσελκύσουν κάποιον κατασκευαστή για την αντιπαροχή του ακινήτου τους. Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα του πλήγματος της κρίσης στην αγορά ακινήτων, καθώς οι επαγγελματίες αποφεύγουν τις αντιπαροχές, όχι μόνο λόγω κόστους, αλλά κι επειδή γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να διαθέσουν σύντομα τα διαμερίσματα που θα κατασκευάσουν. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Geoaxis, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, ο οικοπεδούχος θα πάρει σήμερα τουλάχιστον ένα διαμέρισμα λιγότερο, σχεδόν σε κάθε περίπτωση οικοπέδου επιφάνειας της τάξεως των 500-600 τ.μ.

Περισσότερα...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 06/05/2018

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

news 2018 05 08Το φαινόμενο της κατακόρυφης αύξησης του επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, ως αποτέλεσμα της μεγάλης απήχησης των βραχυχρόνιων μισθώσεων, που μπορούν να προσφέρουν σημαντικό εισόδημα σε οικιστικά ακίνητα, ασφαλώς και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Η αρχή έγινε από τη Βαρκελώνη την περίοδο 2013-2015, όπου τοποθετήθηκε και η Tranio, μέχρις ότου διαπιστώθηκε κατακόρυφη αύξηση τιμών, εξέλιξη που δυσχέρανε σημαντικά τη δημιουργία μελλοντικών υπεραξιών και περιόρισε τις πιθανές αποδόσεις. Ιδιαίτερη συμβολή είχε βέβαια και η επιβολή σημαντικών περιορισμών στις βραχυχρόνιες μισθώσεις από τις τοπικές αρχές, προκειμένου να μην παρατηρηθούν προβλήματα στέγασης.

Περισσότερα...

Χρειάζεστε πιστοποιημένη εκτίμηση του ακινήτου σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας