Άρθρα για την Geoaxis

13 Ιανουαρίου 2021

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

logisticsparkΤα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ στους χώρους logistics. Και παρά τη χαμηλότερη, σε σχέση με το 2019 απορρόφηση σε όρους τετραγωνικών μέτρων, φέτος τα deals είναι σημαντικότερα. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η πρόσφατη ανάλυση της Geoaxis για τους αποθηκευτικούς χώρους.

Όπως σημειώνει η εταιρεία ως γενικό συμπέρασμα, «εξαιρετικά αισιόδοξη πορεία καταγράφηκε το 2020 στα Logistics, τόσο σε επίπεδο ζήτησης, όσο και σε επίπεδο αξιών, καθώς ο κλάδος αναδεικνύεται ο μεγάλος ωφελημένος της πανδημίας. Η εποχή του e-commerce μόλις ανατέλλει και οι αλλαγές που έρχονται στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις μετακινήσεις και την καταναλωτική εμπειρία θα επιφέρει σεισμικές αλλαγές. Για την ευρύτερη αγορά των Logistics, τα καλύτερα φαίνεται να είναι μπροστά».

Περισσότερα...


13 Ιανουαρίου 2021 - eRED


Log
Με εξαιρετικά αισιόδοξη εικόνα και επενδύσεις ύψους €200 εκατ. έκλεισε το 2020 για τον κλάδο των Logistics, ο οποίος τόσο σε επίπεδο ζήτησης, όσο και σε επίπεδο αξιών, αναδείχθηκε ο μεγάλος «πρωταγωνιστής» της πανδημίας.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών της Geaoxis η εποχή του e-commerce μόλις ανατέλλει και οι αλλαγές που έρχονται στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις μετακινήσεις και την καταναλωτική εμπειρία είναι ριζικές.

Περισσότερα...

12 Ιανουαρίου 2021

Του Γιώργου Μίχα

showthumbΕπενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ στους αποθηκευτικούς χώρους πραγματοποιήθηκαν την τελευταία διετία στη χώρα μας, σύμφωνα με όσα αναφέρει έκθεση της εταιρίας Geoaxis. Και μπορει σε όρους τετραγωνικών μέτρων, σε σχέση με το 2019 η απορρόφηση των αποθηκευτικών χώρων να είναι μικρότερη όμως, τα deals της χρονιάς που μας πέρασε είναι πιο σημαντικά, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικά σημεία της χώρας μια κούρσα αναζήτησης μεγάλων εκτάσεων που μπορούν να φιλοξενήσουν εγκαταστάσεις logistics. Διαχρονική όμως, παθογένεια της συγκεκριμένης αγοράς είναι η απουσία επαρκούς αποθέματος που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των χρηστών, παρά τις σημαντικές επενδύσεις των τελευταίων χρόνων.

Περισσότερα...

12 Ιανουαρίου 2021

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

logistics unsplash 2 768x480Άνοδο αναμένεται να καταγράψουν οι τιμές πώλησης και ενοικίασης των αποθηκευτικών χώρων λόγω της μικρής προσφοράς ποιοτικών κατασκευών και της έλλειψης διαθέσιμης γης, σύμφωνα με όσα αναφέρει έρευνα του παρατηρητηρίου Logistics της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Geoaxis. Κατά την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν στη χώρα επενδύσεις της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, ενώ το διαθέσιμο μέγεθος αποθήκευσης εγκαταστάσεων logistics υπερδιπλασιάστηκε την περίοδο 2003-2009.

Περισσότερα...

Χρειάζεστε πιστοποιημένη εκτίμηση του ακινήτου σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας