Άρθρα για την Geoaxis

24 Μαρτίου 2020 - capital.gr 

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

covidΌσο αβέβαιο είναι πότε η πανδημία θα τεθεί υπό έλεγχο, τόσο σίγουρο είναι ότι εάν κρατήσει επί μακρόν, θα αλλάξει τις οικονομικές παραδοχές επί των οποίων έχει στηριχθεί σχεδόν το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως το real estate και η αποτίμηση της αξίας των ακινήτων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Βασιλικό Ινστιτούτο Ορκωτών Εκτιμητών της Μεγάλης Βρετανίας (RICS) -του οποίου μέλη είναι οι περισσότεροι εκτιμητές στην Ελλάδα- εξέδωσε ειδική οδηγία.

Περισσότερα...

13 Μαρτίου 2020 - capital.gr 

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

2613b5e58c06479c836089a9e41f48ab

Η υιοθέτηση της τηλεργασίας από ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις λόγω του κορονοϊού, θα μπορούσε να αλλάξει όχι μόνο τις τάσεις στην εγχώρια αγορά εργασίας αλλά και στην αγορά γραφειακών χώρων όσον αφορά την προσφορά και τη ζήτηση.

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard Business School και του Boston Consulting Group, στην οποία αναφέρθηκε, πρόσφατα, το Forbes, μόλις το 30%, μόλις τρεις στις δέκα επιχειρήσεις είναι προετοιμασμένες, παγκοσμίως, για να υιοθετήσουν το μοντέλο της εργασίας από απόσταση.

Περισσότερα...

26 Φεβρουαρίου 2020 - eRED

grafeiaΜε κατά μέσο όρο αύξηση 8% «έτρεξαν» οι τιμές στα ενοίκια γραφείων το α’ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis Property & Valuations Services για έξι βασικές περιοχές (Λ. Κηφισίας, Λ. Μεσογείων, Σύνταγμα, Κολωνάκι, Λ. Συγγρού και Λ. Βουλιαγμένης) που παρακολουθεί.

Όπως αναφέρεται στην τελευταία έρευνα, η πολύ σημαντική άνοδος για τρίτο συνεχή χρόνο επιβεβαιώνει την νέα φάση στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική αγορά γραφείων –κυρίως Α κατηγορίας- ενώ ταυτόχρονα κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου υπερθέρμανσης και γρήγορης αποκλιμάκωσης του ρυθμού αύξησης.  Σύμφωνα με την Geoaxis η αγορά γραφείων χαρακτηρίζεται από δύο εξαιρετικά αντίθετες ταχύτητες.

Περισσότερα...

22 Φεβρουαρίου 2020

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

ayxhseis«Καλπάζουν» πλέον και τα ενοίκια σύγχρονων γραφειακών χώρων, μετά τα αντίστοιχα των κατοικιών, καθώς έχουν αρχίσει να καταγράφουν πολύ υψηλές αυξήσεις. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis Property & Valuations Services, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών του έτους η μέση αύξηση αγγίζει το 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι αυξήσεις είναι ακόμα υψηλότερες.

Ειδικότερα, στην κατηγορία των αυτοτελών κτιρίων γραφείων με θέσεις στάθμευσης, τα οποία είναι και τα πλέον περιζήτητα μεταξύ των θεσμικών επενδυτών, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζει ο άξονας της Λ. Κηφισίας, με σχεδόν 9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, με το μέσο ενοίκιο να διαμορφώνεται σε 10,75 ευρώ / τ.μ. σε μηνιαία βάση. Ακολουθεί ο άξονας της Λ. Βουλιαγμένης, όπου τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 8,9% σε 8,5 ευρώ / τ.μ. μηνιαίως.

Περισσότερα...

Χρειάζεστε πιστοποιημένη εκτίμηση του ακινήτου σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας