Άρθρα για την Geoaxis

08 Μαρτίου 2021 - eRED

contentimageΜε διαφορετικές ταχύτητες θα συνεχίσει να κινείται και το 2021/2022, η εγχώρια αγορά γραφείων με συνεχιζόμενη υποχώρηση στις αξίες για τα παλαιότερα γραφεία σε δευτερεύοντα σημεία, σταθεροποίηση για τα παλιά που βρίσκονται σε προνομιακή θέση και ίσως μια μικρή κόπωση στα ποιοτικά γραφεία, ανεξάρτητα θέσης.


Οπως επισημαίνει η Geoaxis στο τελευταίο Παρατηρητήριο Γραφείων, για το πρώτο τρίμηνο του 2021 η ταχύτητα των εμβολιασμών, η συνέχιση των πακέτων στήριξης μαζί με τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ελληνικής οικονομίας και οι μόνιμες αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τρέχουσα αποτίμηση της μετα-covid εποχής, άρα και στη σχέση των ατόμων και των επιχειρήσεων με το δομημένο περιβάλλον.

Περισσότερα...

08 Μαρτίου 2021 - newmoney

Της Στεφανίας Σούκη

office freeΜε 2 συν 1 εξαιρετικά διαφορετικές ταχύτητες κινείται η αγορά γραφείων στο πρώτο τρίμηνο του 2021 με τα ενοίκια να παρουσιάζουν μεγάλη «ψαλίδα» ανάλογα με την παλαιότητα και την τοποθεσία.

Τα ποιοτικά γραφεία, σχεδόν ανεξάρτητα θέσης, συγκεντρώνουν πολύ υψηλή ζήτηση και ενοίκια που μπορεί να ξεφύγουν επάνω από 20 ευρώ/ τμ /μήνα και αποδόσεις γύρω στο 6,5%Τα παλαιότερα ή μη ανακαινισμένα γραφεία δεν μπορούν να ενοικιαστούν ούτε προς … 5 ευρώ/ τμ/ το μήνα σε δευτερεύουσες θέσεις στο κέντρο της Αθήνας. Στο ενδιάμεσο πεδίο βρίσκονται τα παλαιά γραφεία σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπου σημειώνουν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και μισθωτικές αξίες περί τα 10 ευρώ/ τμ/ μήνα με αποδόσεις γύρω στο 7,5%.

Περισσότερα...

08 Μαρτίου 2021 - insider

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

office2Οι διαφορετικές ταχύτητες στην αγορά των γραφείων θα συνεχίσουν και το 2021-2022, με συνεχιζόμενη υποχώρηση στις αξίες για τα παλαιότερα γραφεία σε δευτερεύοντα σημεία, σταθεροποίηση για τα παλαιότερα γραφεία προβολής και ίσως μια μικρή κόπωση στα ποιοτικά γραφεία, ανεξάρτητα θέσης. Η ταχύτητα των εμβολιασμών, η συνέχιση των πακέτων στήριξης μαζί με τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ελληνικής οικονομίας και οι μόνιμες αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τρέχουσα αποτίμηση της μετα-covid εποχής, άρα και στη σχέση των ατόμων και των επιχειρήσεων με το δομημένο περιβάλλον. Αυτά είναι τα γενικότερα συμπεράσματα σχετικής έρευνας της πιστοποιημένης εταιρείας εκτιμήσεων GEOAXIS.

Περισσότερα...

Χρειάζεστε πιστοποιημένη εκτίμηση του ακινήτου σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας