Συνεργάτες Geoaxis

Γιάννης Ξυλάς ΑΤΜ, Dipl., M.Sc., FRICS

xilas giannisΟ Γιάννης Ξυλάς είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Geoaxis property & valuation services. Βρίσκεται στο χώρο του real estate / εκτιμήσεων ακινήτων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του.

Οι ακαδημαϊκές σπουδές του περιλαμβάνουν πτυχίο Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δίπλωμα Πραγματογνώμονα Ακίνητης Περιουσίας (Diploma in Surveying) από το The College of Estate Management-The University of Reading και Μάστερ Ακίνητης Περιουσίας (M.Sc. in Real Estate) από το The University of Reading. Σήμερα αποτελεί υποψήφιο Διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η εργασιακή του εμπειρία σχετίζεται αποκλειστικά με το χώρο της ακίνητης περιουσίας, με σημαντικούς σταθμούς την DTZ στην Αγγλία (London City office) και στην Ελλάδα ως εκτιμητής ακινήτων, την McDonald's Hellas και Goody's ως Διευθυντής ανάπτυξης δικτύου καταστημάτων, την SISIM s.p.a. Italy ως εκπρόσωπος Ελλάδος και την ΓΑΙΑΟΣΕ (ΟΣΕ) ως σύμβουλος αξιοποίησης ακινήτων. Η εμπειρία του στο χώρο του Real Estate καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα από το χώρο των εκτιμήσεων αξιών και χρηματοοικονομικών αναλύσεων/μελετών μέχρι ζητήματα ανάπτυξης, διαχείρισης, προώθησης και διαπραγμάτευσης ακινήτων. Ειδικότερα στον εκτιμητικό τομέα έχει εκπονήσει μελέτες εκτίμησης για κάθε είδους ενσώματα πάγια στοιχεία (γήπεδα, κτίρια, κινητό και σταθερό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό), αλλά και για επιχειρήσεις και άυλα αγαθά.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του The Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) ως fellow-FRICS, της European Real Estate Society (ERES) καθώς και του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής (ΕΛΙΕ). Αποτελεί Πιστοποιημένο Εκτιμητή ακινήτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νέο Μητρώο Εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών.

Είναι εξεταστής των υποψήφιων ορκωτών πραγματογνωμόνων/εκτιμητών του RICS στην Ελλάδα, μέλος της Ειδικής Επιτροπής Εκτιμητών του RICS Hellas, εισηγητής σεμιναρίων εκτιμητικής στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (The American College of Greece - Deree) και προεδρεύει της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής των Τοπογράφων Μηχανικών ΤΕΕ, σχετικά με εκτιμήσεις αξιών ακινήτων. Είναι μέλος επιτροπών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) σχετικά με ζητήματα αξιοποίησης ακινήτων. Τέλος εκπροσωπεί τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών στην Επιτροπή της FIG 6 (Valuation and Management of Real Estate). Τον Μάιο του 2013 προτάθηκε από το ΤΕΕ ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.

Χρειάζεστε πιστοποιημένη εκτίμηση του ακινήτου σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας