Άρθρα για την Geoaxis

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 01/12/2017

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

01s21grafeiaathen thumb largeΤο νέο της σημείο ισορροπίας εκτιμάται ότι βρίσκει η αγορά γραφείων της Αθήνας, έχοντας καταγράψει απώλειες που άγγιξαν ακόμα και το 50% σε ό,τι αφορά τις τιμές των ενοικίων γραφείων χαμηλής ποιότητας σε περιοχές που δεν προσφέρουν καλές προσβάσεις. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis, για την περίοδο του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, η μέση τιμή υποχώρησης των ενοικίων διαμορφώθηκε σε 0,5% για τα σύγχρονα αυτοτελή κτίρια γραφείων και σε 0,65% για γραφεία-οριζόντιες ιδιοκτησίες.

Περισσότερα...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23-24/12/2017

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

εκσοχικα«Βίους αντίθετους» διάγουν αυτήν την περίοδο η αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών και η αντίστοιχη των θερινών. Η πρώτη περίπτωση, όπως αποδεικνύεται και φέτος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε «χειμερία νάρκη», με τη ζήτηση να παραμένει αναιμική, τη στιγμή που η κατάσταση στην αγορά θερινών εξοχικών συνέχισε και φέτος να βελτιώνεται. Σύμφωνα με τους φορείς της αγοράς ακινήτων, η διαφοροποίηση αυτή οφείλεται κατά βάση στο ότι το αγοραστικό κοινό των χειμερινών εξοχικών κατοικιών ήταν ανέκαθεν Ελληνες, που αυτήν την περίοδο απέχουν από τη συγκεκριμένη αγορά και από την αγορά εξοχικών εν γένει. Αντιθέτως, τα παραθαλάσσια εξοχικά ακίνητα καταγράφουν πλέον σημαντικά αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό, τόσο για λόγους επενδυτικούς (π.χ. μίσθωση μέσω Airbnb) όσο και για λόγους απόκτησης άδειας παραμονής μέσω του σχετικού προγράμματος της «χρυσής βίζας».

Περισσότερα...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 06/11/2017

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

news 20171007Σταθεροποιητικά κινούνται πλέον οι τιμές πώλησης ξενοδοχειακών ακινήτων, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων Geoaxis κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου. Ειδικότερα, με βάση τα σχετικά στοιχεία της εταιρείας, στα ξενοδοχεία τεσσάρων και τριών αστέρων, η πτώση δεν ξεπερνάει πλέον το 0,4%. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων είναι και οι πλέον πολυπληθείς με βάση τον αριθμό των προς πώληση ξενοδοχείων, αλλά και με βάση την εικόνα που απορρέει από το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων που έχουν συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες.

Περισσότερα...

Χρειάζεστε πιστοποιημένη εκτίμηση του ακινήτου σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας