Άρθρα για την Geoaxis

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 06/11/2017

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

news 20171007Σταθεροποιητικά κινούνται πλέον οι τιμές πώλησης ξενοδοχειακών ακινήτων, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων Geoaxis κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου. Ειδικότερα, με βάση τα σχετικά στοιχεία της εταιρείας, στα ξενοδοχεία τεσσάρων και τριών αστέρων, η πτώση δεν ξεπερνάει πλέον το 0,4%. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων είναι και οι πλέον πολυπληθείς με βάση τον αριθμό των προς πώληση ξενοδοχείων, αλλά και με βάση την εικόνα που απορρέει από το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων που έχουν συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες.

Περισσότερα...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 07/10/2017

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

news 20171007Σε τροχιά σταθεροποίησης εισήλθαν οι τιμές των κατοικιών σε επιλεγμένες περιοχές της Αττικής κατά τη διάρκεια του φετινού τρίτου τριμήνου. Αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων Geaoxis, βάσει της οποίας η μέση πτώση δεν ξεπέρασε το 0,25%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, τόσο για τα νεόδμητα, όσο και για τα παλαιότερα διαμερίσματα. Μάλιστα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, η πτώση ήταν μόλις 0,15%. Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη πτώση αφορά την περιοχή του Αμαρουσίου με 0,52%, ωστόσο και στην περίπτωση αυτή, η μείωση είναι η χαμηλότερη των τελευταίων ετών, δείγμα της σταθεροποίησης των αξιών στο σημερινό τους επίπεδο, έπειτα από σχεδόν εννέα χρόνια υποχώρησης. Η θετική αυτή εικόνα αποδίδεται σε μια σειρά από παράγοντες, όπως η σταθεροποίηση του οικονομικού κλίματος, η επάνοδος της οικονομίας σε τροχιά ανάκαμψης και η διατήρηση της πτωτικής τροχιάς της ανεργίας. Παράλληλα, ιδιαίτερα θετική είναι η επίδραση, στη ζήτηση, της μεγάλης εξάπλωσης των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με τις χαμηλές τιμές των παλιότερων διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα, έχει τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και έχει οδηγήσει σε αύξηση των συναλλαγών, με αποτέλεσμα να συγκρατούνται και οι τιμές.

Περισσότερα...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10/09/2017

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

news 20170910Συνεχίστηκε και φέτος το παράδοξο φαινόμενο των τελευταίων ετών, βάσει του οποίου η Κομοτηνή αναδεικνύεται σταθερά σε «πρωταθλήτρια» των τιμών των ενοικίων κατοικιών, μεταξύ των πόλεων με σημαντική παρουσία φοιτητών, ξεπερνώντας ακόμα και την Αθήνα σε ό,τι αφορά την τιμή ανά τ.μ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων Geoaxis, η μέση τιμή ενοικίασης στην Κομοτηνή φέτος ανέρχεται σε 4,95 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση, έναντι 4,85 ευρώ/τ.μ. που καταγράφεται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης.

Περισσότερα...

Χρειάζεστε πιστοποιημένη εκτίμηση του ακινήτου σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας