Πιστοποιημένοι από:
rics minfin ISO9001small

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των ενοικίων στις «φοιτητουπόλεις»

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10/09/2017

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

s7 1009enoikio foithtes akin thumb largeΣυνεχίστηκε και φέτος το παράδοξο φαινόμενο των τελευταίων ετών, βάσει του οποίου η Κομοτηνή αναδεικνύεται σταθερά σε «πρωταθλήτρια» των τιμών των ενοικίων κατοικιών, μεταξύ των πόλεων με σημαντική παρουσία φοιτητών, ξεπερνώντας ακόμα και την Αθήνα σε ό,τι αφορά την τιμή ανά τ.μ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων Geoaxis, η μέση τιμή ενοικίασης στην Κομοτηνή φέτος ανέρχεται σε 4,95 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση, έναντι 4,85 ευρώ/τ.μ. που καταγράφεται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των ενοικίων στις «φοιτητουπόλεις»

Με δύο ταχύτητες κινείται η αγορά των εξοχικών κατοικιών στα νησιά

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23/07/2017

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

s7 katoikies nisia 2307 thumb largeΣε αγορά δύο ταχυτήτων εξελίσσεται η αγορά εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα, με τις πολυτελείς κατασκευές να βρίσκονται στην πρώτη και τις συμβατικές εξοχικές κατοικίες στη δεύτερη.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis Property & Valuations Services, το χάσμα μεταξύ τους συνεχίζει να διευρύνεται, ως αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης του αγοραστικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό για πολυτελή ακίνητα, με μοναδικά χαρακτηριστικά και έμφαση στη θέα ή την εγγύτητα προς τη θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα: Με δύο ταχύτητες κινείται η αγορά των εξοχικών κατοικιών στα νησιά

Σε τροχιά σταθεροποίησης οι τιμές των κατοικιών μετά δέκα χρόνια πτώσης

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 07/05/2017

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

s7 diamerism poliseis 0705 thumb largeΣυνεχίστηκε και κατά τους πρώτους μήνες του 2017 η πορεία σταθεροποίησης των τιμών πώλησης των κατοικιών στην Αττική, καθώς ο κύκλος της πτώσης φαίνεται πως οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, μετά σχεδόν μία δεκαετία κατά την οποία οι σωρευτικές απώλειες προσεγγίζουν το 45% κατά μέσον όρο. Κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο, οι τιμές σε επιλεγμένες περιοχές της Αττικής υποχώρησαν μεν σε ετήσια βάση, αλλά σε ποσοστό χαμηλότερο του 1%, που αποτελεί και τη χαμηλότερη μεταβολή σε ετήσια βάση από την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το Παρατηρητήριο Τιμών Κατοικιών της πιστοποιημένης εταιρείας εκτιμητών Geoaxis Property & Valuations Services, που καταγράφει την εικόνα της αγοράς σε πέντε αντιπροσωπευτικές περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα σε Χολαργό, Μαρούσι, Παλαιό Φάληρο, Αμπελοκήπους και Περιστέρι.

Διαβάστε περισσότερα: Σε τροχιά σταθεροποίησης οι τιμές των κατοικιών μετά δέκα χρόνια πτώσης

Οι κατασκευαστές δεν αγοράζουν ούτε οικόπεδο στην Αττική

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 18/06/2017

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

s4 1806oikopeda geoaxis times thumb largeΜηδαμινή παραμένει η ζήτηση οικοπέδων στην Αττική, καθώς οι κατασκευαστές κατοικιών εξακολουθούν να απέχουν από την αγορά ακινήτων. Αλλωστε, η συσσώρευση ενός τεράστιου αποθέματος απούλητων νεόδμητων κατοικιών (υπολογίζονται σε περίπου 90.000 πανελλαδικά), σε συνδυασμό με τη διατήρηση των συναλλαγών σε επίπεδο που δεν ξεπερνά το 1/10 εκείνου που είχε καταγραφεί στο απόγειο της αγοράς, συνιστά επαρκή λόγο για αυτή την επιλογή.

Υπενθυμίζεται ότι οι ετήσιες συναλλαγές κατοικιών εκτιμάται ότι δεν ξεπερνούν τις 12.000-15.000, έναντι 150.000 που είχαν καταγραφεί στο απόγειο της αγοράς ακινήτων το 2007. Ως εκ τούτου, οι τιμές εξακολουθούν να υποχωρούν, αν και κατά τη διάρκεια του προηγούμενου δωδεκαμήνου ο ρυθμός της πτώσης ήταν χαμηλότερος.

Διαβάστε περισσότερα: Οι κατασκευαστές δεν αγοράζουν ούτε οικόπεδο στην Αττική

Οριακή πτώση στα γραφεία το α΄ τρίμηνο

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 18/03/2017

Του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου

18s13graf thumb largeΤις ενδείξεις σταδιακής σταθεροποίησης της αγοράς γραφείων, τουλάχιστον για τα ποιοτικότερα ακίνητα, που είχαν αρχίσει να διαφαίνονται ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, επιβεβαιώνει νέα έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis για το φετινό πρώτο τρίμηνο, η οποία καταγράφει την πορεία της αγοράς σε έξι αντιπροσωπευτικές περιοχές γραφείων του Λεκανοπεδίου Αττικής. Σύμφωνα με αυτήν, οι τιμές των ενοικίων κινούνται σταθεροποιητικά, καθώς σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, η μέση υποχώρηση δεν ξεπέρασε το 0,95% σε ό,τι αφορά τα αυτοτελή κτίρια, ενώ στις οριζόντιες ιδιοκτησίες, η μέση υποχώρηση ήταν ακόμα μικρότερη, καθώς ήταν μόλις 0,7%.

Διαβάστε περισσότερα: Οριακή πτώση στα γραφεία το α΄ τρίμηνο

Σελίδα 1 από 12